Statistiche web Campings en Vakantieparken in Sicilië - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Sicilië

Sicilië is qua oppervlakte de grootste regio van Italië.en tevens het grootste eiland in het Middellandse-Zeegebied. De hoofdstad van de regio is Palermo, een belangrijke universiteitsstad met talloze interessante bezienswaardigheden. Een andere stad die je zeker moet bezoeken is Catania, aan de voet van de Etna. Het barokke centrum staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.


Vakantie op Sicilië


Sicilië biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: een heerlijk klimaat, een uitstekende keuken, ontelbare bezienswaardigheden en ongerepte natuurgebieden. Het eiland is per vliegtuig uitstekend te bereiken via de luchthavens van Palermo, Catania en Trapani. Dankzij het zachte klimaat kun je op Sicilië al vroeg in het voorjaar van een zonvakantie genieten; ideaal voor een weekje weg in de meivakantie! ‘s Zomers kan het op Sicilië zeer warm worden door de uit de Sahara afkomstige sirocco.

Eén van de mooiste Siciliaanse stranden is dat van San Vito lo Capo in het natuurgebied Lo Zingaro in de provincie Trapani. Maar ook in Cefalù, halverwege tussen Messina en Palermo, of in Marina di Ragusa vind je adembenemende kustgebieden. Hier vind je dan ook leuke familiecampings, waar je met je eigen kampeermiddel terecht kunt of een stacaravan of appartement kunt huren.


Bezienswaardigheden op Sicilië


Sicilië ligt zeer centraal in het Middellandse-Zeegebied en is daarom altijd een zeer gewild gebied geweest. Door de eeuwen heen is het strategisch gelegen eiland door vele handen gegaan: het eiland werd overheerst door Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden. Doordat al deze vreemde overheersers hun sporen nalieten, is het eiland in historisch en cultureel opzicht zeer interessant.


Er zijn vele overblijfselen uit de Griekse tijd, bijvoorbeeld in de stad Agrigento, die Città dei Templi, ofwel Tempelstad, genoemd wordt. De archeologische gebied, met uitstekend bewaard gebleven Dorische tempels, is het grootste ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst.


Ook de rotsnecropolis van Pantalica is een interessante attractie die in historisch, speleologisch en archeologisch opzicht van groot belang is. De graven stammen uit de periode tussen de twaalfde en achtste eeuw v.Chr.


Een bezoek aan de Etna, één van de actiefste vulkanen ter wereld, is ook een absolute aanrader. Een gids rijdt je met een terreinwagen door het lavalandschap en brengt je tot bij de kraters, een overgetelijke ervaring. Tot Sicilië behoren ook de Eolische eilanden, waaronder het vulkanische Stromboli.


De Siciliaanse keuken


Zoals overal in het zuiden van Italië hoef je op Sicilië niet op een houtje te bijten: de Siciliaanse keuken is wereldberoemd en zeer gevarieerd dankzij de talrijke culturele invloeden uit de afgelopen twee millennia. Zo zijn er gerechten die afkomstig zijn uit de Griekse tijd, uit de Joodse cultuur en zoetigheden waarvan de oorsprong in de Arabische keuken ligt, zoals bijvoorbeeld de befaamde cannoli, opgerolde koekjes gevuld met ricotta. In de omgeving van Trapani vind je ook couscous. In Noord-Africa wordt dit gewoonlijk met vlees bereid, maar de Siciliaanse variant is op basis van vis.

Lees meer

Plaatsen

1-30 van 34 in Sicilië

Camping Lilybeo Village

Camping Village El Bahira

Camping Biscione

Camping Costa Ponente

Camping Sanfilippo

Camping & Village Rais Gerbi

Tindari Village Camping

Camping Residence Il Cicero

Camping Valle dei Templi

Kamemi Camping Village

Eurocamping Due Rocche

Pampaleone Glamping Resort

Mons Gibel Camping Park

Camping Jonio

Camping Village Mokambo

Agricampeggio Gigliotto

Camping Scarabeo

Luminoso Camping

Agricampeggio Capo Scalambri

Camping Rocca dei Tramonti

Camping La Spiaggetta

Camping Flintstones Park

Baia Dorica Camping Village

Camping Sabbiadoro

Oasi Pacaru Village

Area sosta Claudcar

Campeggio Captain

Camping Paradise

Sunseabeach Camping

Sporting Club Village