Statistiche web Campings en Vakantieparken in Calabrië - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Calabrië

Calabrië vormt als het ware de punt van de Italiaanse laars en ligt tegenover Sicilië, waar het slechts 3,2 kilometer vandaan ligt. Regiohoofdstad is Catanzaro, andere belangrijke steden zijn Cosenza, Crotone, Vibo Valentia en Reggio Calabria.


Vakantie in Calabrië


Dankzij de afwezigheid van grote steden en de lage industrialisatiegraad, heeft Calabrië een ongerept uiterlijk en een adembenemend kustgebied, met zowel zand- als rotsenstranden en een kristalheldere zee. De dichter Gabriele D’Annunzio noemde de boulevard van Reggio Calabria “de mooiste kilometer van Italië”, niet alleen vanwege het natuurschoon maar ook vanwege de vele archeologische locaties in het gebied.

In het zomerseizoen vind je in Calabrië voornamelijk Italianen die komen genieten van de mooie stranden. Calabrië is nog niet ontdekt door het massatoerisme en is als vakantiebestemming niet zo bekend als Sicilië, maar toch zijn er langs de kust verschillende leuke campings en vakantieparken te vinden, bijvoorbeeld in de belangrijkste badplaatsen Praia a Mare, Tropea e Corigliano Calabro.


Bezienswaardigheden in Calabrië


Ben je op vakantie in Calabrië, dan valt er ook genoeg te genieten op cultureel gebied. In Calabrië zijn vele archeologische opgravingen te bezichtigen, met name uit de tijd van de Griekse overheersing. Zuid-Italië werd samen met Sicilië ook wel Magna Graecia genoemd, door de vele Griekse koloniën in het gebied, zoals bijvoorbeeld Locri, Crotone en Reggio Calabria, maar ook Napels, en Catania en Agrigento op Sicilië.


In Reggio Calabria vind je het Museo Nazionale della Magna Graecia, met belangrijke stukken uit de hoogtijdagen van de Griekse cultuur. Hier kun je onder meer de Bronzen van Riace bezichtigen, twee levensgrote bronzen beelden uit de bloeitjd van de Griekse beeldhouwkunst. Deze beelden werden in 1972 door een sportduiker in zee gevonden bij het dorpje Riace. Waarschijnlijk hebben de Romeinen gepoogd de beelden uit Griekenland te halen maar leden zij schipbreuk. De Bronzen van Riace horen tot de topstukken van het museum. Sla ook de stad Cosenza niet over, deze stad wordt ook wel het Athene van Calabrië genoemd.


De keuken van Calabrië


De vele vreemde overheersingen die Calabrië heeft gekend hebben allemaal hun stempel gedrukt op het gebied, de cultuur en de keuken. Zo zijn er in de Calabrese gerechten onder meer Arabische, Griekse, Franse en Spaanse invloeden te ontdekken.


In de Calabrese keuken nemen lang houdbare producten een belangrijkse plaats in, zoals bijvoorbeeld gezoute ansjovis met olie en peperoncino, kaas, en groenten op olijfolie en varkensvlees in de vorm van salame en prosciutto. Houdbare producten waren belangrijk om het hoofd te kunnen bieden aan de frequente bezettingen van de kustgebieden door vreemde mogendheden, waardoor de aanvoer van vis beperkt werd. Calabrië is rijk aan groenten en deze worden dan ook veelvuldig in de recepten toegepast, bijvoorbeeld aubergine, tomaten en rode ui uit Tropea.

Lees meer

Plaatsen

1-12 van 12 in Calabrië

Camping Village Riva del Mare

Village Camping Due Elle

International Camping Village

Camping Onda Azzurra

Camping Il Gabbiano

Campeggio Lao

Camping Village Pineta di Sibari

Villaggio Camping Lungomare

Camping Mare Azzurro

Villaggio Camping Costa Verde

Il Calabriano Villaggio Camping

Tenuta Madreterra