Statistiche web Campings en Vakantieparken in Ligurië - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Ligurië

Ligurië is een van de kleinste regio’s van Italië vormt als het ware een smal sliertje langs de kust, ingeklemd tussen het heuvelachtige dunbevolkte achterland en de Ligurische zee.


Vakantie in Ligurië


Saai wordt een vakantie in deze streek zeker niet. Elk zomer weten families met kinderen, stelletjes en gepensioneerden deze charmante regio te vinden. Een camping aan het strand, bijvoorbeeld in de buurt van pittoreske plaatsjes als Portofino, Alassio of Finale Ligure is een ideaal uitgangspunt voor allerlei interessante excursies.

Deze bergachtige regio, met de Bloemenrivièra aan de westzijde (Riviera Ponente) en de Cinque Terre aan de oostzijde (Riviera Levante) valt op door de vele natuurlijke bezienswaardigheden. De vijf dorpjes van Nationaal Park de Cinque Terre staan al jaren op de Werelderfgoedlijst. Via een wandelpad door de heuvels kunnen wandelaars er genieten van een spectaculair uitzicht over de zee en het bergachtige omringende landschap. Kenmerkend is de terrasvormige landbouw.


Voor wie kampeert in de buurt van Savona is een bezoek aan de Grotten van Toirano zeer interessant. In dit enorme karstgrottencomplex kun je naast verschillende stalagmieten en stalactieten ook 25000 jaar oude resten van holenberen en sporen van Neanderthalers van 12000 jaar oud.


Ook bovengronds is er genoeg te beleven. Wat dacht je van walvisspotten in het door het WNF beschermde zeereservaat in de Ligurische Zee? Met een beetje geluk zie je de vinvis, Europa’s grootste zoogdier, of een groep gestreepte dolfijnen.


Bezienswaardigheden in Ligurië


De regiohoofdstad is Genua, al eeuwenlang een belangrijke havenstad en heeft diverse bezienswaardige attracties. Bezoek bijvoorbeeld het Aquarium, een leuk en leerzaam uitje voor de hele familie. Of de Lanterna, de oudste en een van de grootste nog werkende vuurtorens ter wereld. De zogenaamde Strade Nuove in het oude centrum, met diverse paleizen uit de zestiende eeuw staan op de Werelderfgoedlijst.


De keuken van Ligurië


Deze streek is de bakermat van de focaccia. De originele focaccia uit Genua wordt bereid met zout en olijfolie, maar door heel Italië zijn vele andere variëteiten bekend. Beroemd is de focaccia met kaas uit het dorpje Recco. Het Ligurische landschap wordt gekenmerkt door terrasbouw in de heuvels, waar veel olijfboomgaarden liggen. Beroemde olijvensoorten, zoals bijvoorbeeld de Taggiasca-olijf, komen hier vandaan. Ook pesto komt oorspronkelijk uit deze regio.

Lees meer

Plaatsen

1-30 van 31 in Ligurië

Camping Marino

Camping Lino

Oasi Camping

Il Frantoio Camping

Camping Delle Rose

Camping Rosa

5.0
**
(9) meningen

Parco Vacanze Eden Park

Villaggio dei Fiori

Camping Delfino

Green Village

Camping Park Mara

Camping Baciccia

Il Villaggio di Giuele

Eurocamping Calvisio

Camping dei Fiori

Campeggio Pian dei Boschi

Camping Genova Est

Camping Mare Monti

Villaggio Camping Valdeiva

Camping degli Ulivi

Camping Gianna

Camping Acqua Dolce

Parco Vacanze Iron Gate - Marina 3B

Camping Rustia

Camping Sole

Parco Vacanze Angolo di Sogno

Camping Santa Vittoria

Camping Trigoso

River Village Camping