Statistiche web Campings en Vakantieparken in Marche - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Marche

Le Marche, in het Nederlands ook wel Marken genoemd, ligt aan de Adriatische kust in midden-Italië. De regio is voornamelijk heuvel- en bergachtig, met uitzondering van de ongeveer 170 kilometer lange kuststrook en doet qua sfeer een klein beetje aan Toscane en Umbrië denken. De grootste stad in de regio is de havenstad Ancona. Tot de aan de jaren 80 van de vorige eeuw werd Marche beschouwd als een arm gebied. Toch heeft het gebied altijd een bloeiende agrarische sector gehad en kent het een lange traditie in de leerbewerking en de textielindustrie. In de jaren 80 begon een industriële hervorming en ontstonden bedrijven die uitgroeiden tot multinationals, zoals schoenenmerk Tod’s en witgoedfabrikant Indesit.


Vakantie in Le Marche


Het toerisme in Le Marche kent een constante groei, die te danken is aan de afwisselende kuststrook en het indrukwekkende historische erfgoed.

Het meest toeristische gedeelte van Le Marche is de kust. Langs de gehele kust zijn gezellige badplaatsen te vinden zoals Fermo, Senigallia, Numana en Gabicce Mare. In 2014 had Marche maar liefst 19 met een Blauwe Vlag bekroonde stranden, op Ligurië na de meeste van Italië. Wie op zoek is naar een strandvakantie kan dus zijn handdoek met een gerust hart op één van deze mooie zand- of rotsenstranden uitspreiden. Er zijn hier geen massale vakantieparken, maar wel leuke campings met zowel kampeerplaatsen als huuraccommodaties.


Bezienswaardigheden in Le Marche


Le Marche heeft een ruim aanbod aan historisch en cultureel erfgoed. Wie tijdens zijn vakantie graag ook wat cultuur snuift kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het stadje Urbino, waarvan het centrum op de Werelderfgoedlijst staat. Rondom het Palazzo Ducale, een imposant vijftiende-eeuws paleis dat gebouwd werd in opdracht van de hertog van Montefeltro, ligt het historische centrum. De stad wordt, zelfs nog meer dan Florence, beschouwd als de bakermat van de Renaissance, en bracht onder meer de schilders Raphael en Bramante voort. Het geboortehuis van Raphael is nog steeds te bezichtigen. Urbino heeft tevens een belangrijke universiteit, één van de oudste van Europa, en een prestigieuze kunstacademie.


De keuken van Le Marche


Zoals het een Italiaanse regio betaamt, heeft ook Le Marche een indrukwekkende keuken. Dankzij de natuurlijke afwisseling in het landschap is ook de keuken zeer gevarieerd, met gerechten en producten die hun oorsprong vinden in de kuststreek, de heuvels, of de bergen. Beroemd zijn de olive ascolane, met vlees gevulde gefrituurde olijven, de brodetto of caciucco, een vissoep waarvan het precieze recept per provincie wisselt, en de vincisgrassi, een soort rode lasagne waarvan het deeg gemaakt wordt met marsala of vinocotto en opgediend met een rijke vleessaus. Le Marche brengt ook heerlijke wijn, waarvan de witte Verdicchio en de fruitige rode Lacrima di Morra d’Alba.

Lees meer

Plaatsen

1-16 van 16 in Marche

Camping la Mimosa

Camping Verde Luna

Camping Mare Luna

Mar y Sierra Camping Village

Numanablu Island Family & Sport Resort

Camping Bellamare

Camping Costa Verde

Camping Il Frutteto

Camping Villaggio Verde Cupra

Camping Calypso

Camping Village Fontana Marina

Villaggio Camping Gemma

Quattro Stagioni Villaggio Camping

Camping Led Zeppelin

Residence Casabianca

La Risacca Family Camping Village