Statistiche web Campings en Vakantieparken in Apulië - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Apulië

De hak van Italië wordt gevormd door de regio Apulië. Dankzij het vrijwel vlakke landschap is de regio zeer geschikt voor het verbouwen van graan, fruit en groenten. De regio is dan ook de rijkste van Zuid-Italië.


Vakantie in Apulië


Vakantie vieren in een streek waar de Italianen zelf graag heen gaan, is een garantie voor succes. Het schiereiland van de Salento, met adembenemende witte zandstranden een kristalheldere zee, en de rotsachtige Gargano-kust trekken met name Italiaanse toeristen. Je vindt hier luxe vakantieparken met zwemparadijs en sportfaciliteiten maar ook kleine en rustige familiecampings, veelal direct aan het strand. De gezellige dorpen Gallipoli en Vieste zijn zeer geschikt voor een ontspannende vakantie, zowel voor gezinnen als voor jonge of oudere koppels. De grotten langs de Gargano-kust zijn daarbij ook een interessante bestemming voor wie van duiken houdt. Al vroeg in het voorjaar is de temperatuur er al heel aangenaam; in de zomer kan het er behoorlijk heet worden.

Bezienswaardigheden in Apulië


Bij een vakantie in Apulië mag een bezoek aan Lecce niet ontbreken. Deze barokstad in het onderste puntje van de hak noemt men ook wel ‘het Florence van het zuiden’. In Apulië vinden we ook de trulli, de witte huizen met kegelvormig dak. In het stadje Alberobello zijn er nog duizenden trulli te bewonderen. Een ander dorp dat een bezoek waard is is Ostuni: dit schilderachtige dorp wordt ook wel Città Bianca (Witte Stad) genoemd vanwege de witte huisjes.


Ook provinciehoofdstad Bari heeft een bezienswaardig historisch centrum met onder meer de basiliek van Sint-Nicolaas, de beschermheilige van de stad. Hier zouden de stoffelijke resten van de Heilige Nicolaas, bisschop van Myra begraven liggen. Het stadje Otranto heeft een indrukwekkende kathedraal met prachtige mozaieken.


De keuken van Apulië


Wie hier op vakantie gaat, komt in een luilekkerland terecht. Vanwege het overwegend droge en hete klimaat is Apulië de grootste tarwe- en olijfolieproducent van Italië. Brood en pasta zijn niet uit de streek weg te denken. Vele gerechten worden hier nog op strikt traditionele wijze bereid, bijvoorbeeld huisgemaakte verse orecchiette (oortjes) met cime di rapa (raapstelen). In de Apulische keuken is ook de Griekse invloed goed merkbaar. De Grieken hadden in dit gebied verschillende koloniën en namen hun eigen recepten mee, bijvoorbeeld de vissoepen die in elke kuststad op het menu staan. Andere typische producten uit deze streek zijn de taralli, zoutjes die tussendoor of als voorgerecht gegeten kunnen worden.

Lees meer

Plaatsen

1-30 van 32 in Apulië

Villaggio Camping Rancho

Centro Turistico Fontana delle Rose

Villaggio Turistico Baia di Manaccora

Centro Turistico San Nicola

Sfinal Residence

Villaggio Camping Internazionale Manacore

Baia San Nicola Camping Village

Camping De Sio

Villaggio Turistico Calenella

Camping Adriatico

Molinella Vacanze

Campeggio Holiday Village

Villaggio Arcobaleno

Villaggio Campeggio Baia degli Aranci

Camping Baia dei Lombardi Vieste Gargano

Centro Vacanze Oriente

Camping Baia di Campi

Camping Villaggio Il Pilone

Villaggio Campeggio Cala dei Ginepri

Centro Vacanze Santa Maria di Leuca

Baia di Gallipoli Camping Resort

Baia dei Micenei Camping Resort Otranto

Camping Torre Castiglione

Village Camping Park Shadak

Camping La Gemma

Camping Euro '92

Camping Village San Michele

Camping la Masseria

Torre Rinalda Beach Camping & Resort

Camping Village Sentinella