Statistiche web Campings en Vakantieparken in Campanië - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Campanië

Campanië ligt ten zuiden van Latium aan de Tyrreense kust. De naam komt van het Latijnse Campania Felix, wat “gelukkig land” betekent. De hoofdstad van de regio is Napels, dat meer dan een miljoen inwoners telt en één van de dichtstbevolkte steden van Europa is.


Vakantie in Campanië


Campanië beschikt over een lange kuststrook met prachtige stranden. De Amalfitaanse kust wordt beschouwd als één van de mooiste kustgebieden ter wereld en staat daarom op de Werelderfgoedlijst. Ook het schiereiland Sorrento, tussen de Golf van Napels en de Golf van Salerno is zeer de moeite waard. Tegenover Sorrento liggen Capri en de Flegreïsche Eilanden waaronder Ischia en Procida. Ischia en Capri trekken jaarlijks vele toeristen die er komen genieten van de kristalheldere zee en de romantische sfeer. In de badplaatsen Massa Lubrense, Sorrento en Amalfi vind je leuke campings voor elk type vakantie, met kampeerplaatsen voor wie met de eigen tent of caravan komt maar ook mobilhomes en appartementen voor wie het liefst een huuraccommodatie boekt.

Bezienswaardigheden in Campanië


Dankzij de talloze toeristische trekpleisters hoort Campanië tot de meest bezochte Italiaanse regio’s. Ben je in Campanië, dan kan een bezoek aan Napels natuurlijk niet ontbreken. Deze chaotische stad is één van de oudste steden in Europa en heeft daarom een rijke historie en een schat aan cultureel erfgoed. Ook de Napolitaanse muziek, met liederen als O Sole Mio is wereldberoemd.


Het historische centrum van Napels staat op de Werelderfgoedlijst, net als de Reggia van Caserta, de archeologische opgravingen van Pompeï en Herculaneum, en de Griekse tempels van Paestum in het nationale park Cilento. De Vesuvius, ‘s werelds beroemdste vulkaan, ligt in een beschermd gebied en kan bezocht worden. Met de auto kun je een eind omhoog, waarna je na een pittige wandeling de immense krater kunt bekijken.


De keuken van Campanië


De keuken van Campanië bestaat veelal uit eenvoudige gerechten met de beste streekingrediënten. Vele typisch Italiaanse gerechten en producten komen uit de regio Campanië. De echte Napolitaanse pizza margherita wordt zelfs op Europees niveau beschermd als zijnde een “gegarandeerde traditionele specialiteit”. Hierdoor zijn zowel de gebruikte ingrediënten als de bereidingswijze aan strikte regels gebonden. De regio is de grootste tomatenproducent van Italië, ook produceert Campanië veel olijfolie.


Andere streekgerechten die inmiddels in heel Italië op de kaart staan zijn spaghetti aglio olio peperoncino, met knoflook, olijfolie en peperoncino; de caprese, het voorgerecht met mozzarella, tomaat en basilicum; en spaghetti alle vongole, met venusschelpen. UIt Campanië komen ook heerlijke kaassoorten zoals de mozzarella di bufala en caciocavallo.


Beroemde nagerechten zijn de babà, paddestoelvormige cakejes die in rum of limoncello gedrenkt worden, maar de region biedt vele andere zoete gerechten die veelal horen bij verschillende perioden van het jaar, zoals de pastiera, zeppole en sfogliatelle.

Lees meer

Plaatsen

1-13 van 13 in Campanië

Villaggio Camping Baia Domizia

Villaggio Turistico Bleu Village

Villaggio Campeggio Santa Fortunata

Camping Athena

Camping Villaggio dei Pini

Camping Paestum Mare Pineta

Camping Village Paestum

Residence Trivento

Villaggio Camping Nettuno

Sopramare Resort

Villaggio Camping Soleado

Camping Lido di Salerno

Camping Villaggio Saline