Statistiche web Campings en Vakantieparken in Sardinië - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Sardinië

Het eiland Sardinië ligt vlak onder Corsica, ten westen van het Italiaanse vasteland. Na Sicilië is het het grootste eiland in de Middellandse Zee. De hoofdstad van het eiland is Cagliari, in het zuiden van de regio. Sardinië is tegenwoordig dankzij de drie internationale luchthavens van Olbia, Cagliari en Alghero goed met het vliegtuig te bereiken.


Vakantie op Sardinië


Met een kustlijn van bijna 1900 kilometer is Sardinië een geliefde vakantiebestemming voor een ontspannende zonvakantie. De Sardijnse stranden zijn dan ook spectaculair te noemen. Aan de zuidoostkust vind je prachtige witte zandstranden zoals Costa Rei, aan de noordzijde zijn er rotsenstrandjes en talloze baaien met kristalhelder water.

Campings zijn er op Sardinië in overvloed langs de hele kust, in de bekende badplaatsen Palau en Porto Cervo, Arbatax, Costa Rei en Oristano. Verblijf je aan de noordkant van het eiland, aan de Costa Smeralda, breng dan zeker een bezoek aan het Nationaal Park van de Maddalena Archipel, te bereiken per veerboot vanuit het stadje. De archipel bestaat uit zeven grotere eilandjes, La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Razzoli, Santa Maria, Spargi en Budelli Op dit laatste eiland ligt het beroemde Spiaggia Rosa, ofwel het roze strand, dat zijn kleur te danken heeft aan de aanwezigheid van fragmenten van schelpdieren en koralen. Dit strand is een beschermd natuurgebied en is daarom niet toegankelijk voor badgasten. Dat mag de pret echter niet drukken, want Sardinië heeft talloze andere prachtige stranden en is daarmee een geliefde vakantiebestemming van the rich and famous.


Bezienswaardigheden op Sardinië


Het belangrijkste historische erfgoed van Sardinie zijn de zogenaamde nuraghi, torens uit de bronstijd, die gemaakt werden van droge stenen en die soms wel 20 meter hoog waren. In het binnenland van Sardinie, bij Barumini in de provincie Medio Campidano, vind je de archeologische opgraving van Su Nuraxi. Deze nuraghe en het omliggende complex staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst.


De keuken van Sardinië


De Sardijnse keuken is gebaseerd op de eenvoudige gerechten van herders en boeren. Hét klassieke Sardijnse gerecht is porceddu, een speenvarkentje van het spit. Ook visliefhebbers komen op Sardinië niets tekort: in Cagliari vind je de grootste vismarkt van Italië. Een typische visspecialiteit van het eiland is bottarga, dat gemaakt wordt door de eitjes van de harder of de tonijn te zouten en te laten drogen. Het wordt meestal verkocht in een stuk en kan geraspt worden voor over de pasta, of in dunne plakjes gesneden worden om te eten met wat brood en olijfolie.

Lees meer

Plaatsen

1-30 van 34 in Sardinië

Camping Village Torre del Porticciolo

Camping La Mariposa

Camping Village Laguna Blu

Agricamping Butterfly House Sardegna

International Camping Valledoria

La Foce Village & Camping

Camping Cala Ginepro

Villaggio Camping Torre Salinas

Tiliguerta Glamping & Camping Village

Villaggio Camping Capo Ferrato

4 Mori Family Village

Camping Cala d'Ostia

Camping Flumendosa

Camping Spinnaker

Camping Baia Blu la Tortuga

Centro Vacanze Isuledda

Cugnana Portorotondo Bungalows Camping

Camping Village Capo d'Orso

Villaggio & Camping Isola dei Gabbiani

Villaggio Camping Baia Saraceno

Villaggio Camping Acapulco

Camping Village Oasi La Gallura

Camping Cala d'Ambra

Campeggio Villaggio L'Ultima Spiaggia

Camping Marina

Sosta Camping Torre di Bari Sardo

Camping Le Cernie

Camping Iscrixedda

Camping Village Orri

Campeggio Villaggio Sos Flores