Statistiche web Campings en Vakantieparken in Abruzzo - Campingmening.nl
0 favorieten

Over Abruzzo

Abruzzo ligt in het midden van Italië aan de Adriatische Kust. Het gebied wordt ook wel "de groenste regio van Europa" genoemd, dankzij de aanwezigheid van maar liefst 3 nationale parken, een zeereservaat en talloze beschermde natuurgebieden.


Vakantie in Abruzzo


In Abruzzo vind je de hoogste toppen van de Apennijnen, waar je in de winter zelfs kunt skiën, bijvoorbeeld op de adembenemende hoogvlakte Campo Imperatore. Het bergtoerisme is goed ontwikkeld. In de vele natuurgebieden kom je wandelaars en fietsers tegen. ‘s Zomers zijn het voornamelijk de kustplaatsen die veel toeristen aantrekken. Bijvoorbeeld Giulianova, Roseto degli Abruzzi en Pineto in de provincie Teramo zijn geliefde badplaatsen met mooie zandstranden. Hier vind je vele leuke en betaalbare campings met zowel kampeerplaatsen als bungalows en stacaravans.

De keuken van Abruzzo


De regionale keuken van Abruzzo is zeer gevarieerd en biedt traditionele gerechten uit de bergen maar ook visgerechten uit de gebieden langs de kust. Abruzzo is lang een vrij geïsoleerd gebied geweest, waardoor het heel eigen culinaire tradities heeft. Belangrijke ingrediënten zijn pasta, vlees en kaas en wijn.


Een beroemde specialiteit zijn de confetti, de gesuikerde amandelen uit de stad Sulmona, die worden uitgedeeld bij belangrijke feestelijke gebeurtenissen zoals geboorte, trouwerij of communie. In Sulmona kun je zelfs een museum bezoek dat geheel aan deze lekkernij gewijd is. Andere regionale producten zijn saffraan van de Navelli-hoogvlakte, en de Montepulciano d’Abruzzo, één van de beste wijnen ter wereld.

Lees meer

Plaatsen

1-13 van 13 in Abruzzo

Camping & Village Eucaliptus

Don Antonio Glamping Village

Camping International Torre Cerrano

Pineto Beach Village & Camping

EurCamping Roseto Concept Glamping

Camping Arcobaleno

Village Lido d'Abruzzo

Camping Villaggio Gilda

Camping Surabaja

Camping Lake Placid

Villaggio Europa Unita

Camping Village Riva Nuova

Nuovo Centro Turistico Holiday