Statistiche web Campings en Vakantieparken in Ferrarese kust - Campingmening.nl
0 favorieten

Zoek je droomcamping in Ferrarese kust

Campings in Adriatische kust Campings in Argentario Campings in Caldonazzomeer Campings in Campiglia Marittima Campings in Caorle Campings in Cavallino Treporti Campings in Chianti Campings in Cilento Campings in Cinque Terre Campings in Dolomieten Campings in Etruskische Kust Campings in Ferrarese kust Campings in Gardameer Campings in Gargano Campings in Iseomeer Campings in Isola d'Elba Campings in Jesolo Campings in Kunststeden in Toscane Campings in Lago di Dobbiaco Campings in Lago Maggiore Campings in Ligurische kust Campings in Maremma Campings in Meren van Trentino Campings in Pietra Ligure Campings in Riviera del Conero Campings in Salento Campings in Schiereiland van Sorrento Campings in Sottomarina Campings in Trasimenomeer Campings in Zuid-tirol Campings in Albinia Campings in Amalfitaanse kust Campings in Bellaria Campings in Bibione Campings in Bracciano Campings in Capoliveri Isola d'Elba Campings in Cervo Campings in Cesenatico Campings in Cologna Spiaggia Roseto degli Abruzzi Campings in Comomeer Campings in Costa Rei Campings in Costa Smeralda Campings in Deiva Marina Campings in Eraclea Mare Campings in Fiè allo Sciliar Campings in Fondotoce di Verbania Campings in Gatteo a Mare Campings in Giulianova Lido Campings in Gressoney St. Jean Campings in Idromeer Campings in Isola d'Ischia Campings in Isola di Capraia Campings in Isolabona Campings in Lago di Levico Campings in Latina Campings in Lido degli Scacchi Campings in Lido delle Nazioni Campings in Lido di Jesolo Campings in Lido di Pomposa Campings in Marina di Bibbona Campings in Marina di Camerota Campings in Marina di Campo Campings in Marina di Grosseto Campings in Marina di Massa Campings in Marina di Ravenna Campings in Marina Romea Campings in Meer van Bolsena Campings in Meer van Endine Campings in Mestre Campings in Metaponto Lido Campings in Milano Marittima Campings in Misano Campings in Ogliastra Campings in Ortameer Campings in Pacengo Campings in Paestum Campings in Pompei Campings in Porto Garibaldi Campings in Portoferraio Isola d'Elba Campings in Pozzuoli Campings in Procida (eiland) Campings in Punta Ala Campings in Punta Marina Terme Campings in Riviera delle Palme Campings in Rosolina Mare Campings in Salto di Fondi Campings in San Bartolomeo Campings in Sanremo Campings in Silvi Marina Campings in Talamone Campings in Torre Canne Campings in Torre dell'Orso Campings in Tortoreto Lido Campings in Tropea Campings in Vada Campings in Versilia Campings in Vignale Riotorto Campings in Villanova D'Albenga

Over Ferrarese kust

De beoordelingen van toeristen zijn belangrijk bij het kiezen van een camping of een vakantiepark op de badplaatsen Lidi di Comacchio, één van de meest populaire toeristische plekken voor kampeerders. De campings aan Lidi di Comacchio, ook bekend als Lidi Ferraresi, behoren in feite tot de favoriete bestemmingen van toeristen die op zoek zijn naar een vakantie aan zee en te midden van de natuur. Je hebt er een prachtig uitzicht op de Adriatische zee en ze bevinden zich in het regionale park van de Po-delta, opgericht in 1988 en elf jaar later opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je bevindt je hier namelijk in één van de bijzonderste gebieden van de kust van Emilia Romagna, in de provincie Ferrara, gekenmerkt door een ongewone mix van badplaatsen, vakantieparken, campings en beschermde gebieden met een ongelooflijke biodiversiteit. Stranddagen afwisselen met excursies in de natuur om je te ontspannen en vogels te spotten is op dit plekje geen utopie. In de weelderige natuur van de Po delta, in de buurt van de grote stranden, bevindt zich de thuisbasis van ongeveer 300 vogelsoorten, sommige zeer zeldzaam.


De zeven badplaatsen van Lidi di Comacchio en hun kenmerken


De zeven badplaatsen van Lidi di Comacchio ontwikkelen zich langs een kustlijn tussen de provincie Rovigo in het noorden en de provincie Ravenna in het zuiden, op de grens van de Riviera Romagnola. Eerst heb je Lido di Volano en vervolgens Lido delle Nazioni, Lido di Pomposa, Lido degli Scacchi, Porto Garibaldi, Lido degli Estensi en Lido di Spina. Lido Volano, het strand het dichtst bij de delta van de Po, drukt het best de natuurwaarde van de stranden uit. Lido delle Nazioni is echter een zeer gewaardeerde en levendige badplaats omdat er uitgaansgelegenheden en pretparken voor jongeren aanwezig zijn. Ook zeilliefhebbers kunnen hier kiezen tussen de zee en het kunstmatig meer Lago delle Nazioni. Lido di Pomposa en Lido degli Scacchi, waar vakantieparken en campings voor elke reisstijl aanwezig zijn, hebben een gemeenschappelijke geschiedenis. Het eerste strand is echter voornamelijk residentieel terwijl het tweede speciale faciliteiten heeft ontwikkeld om gezinnen te ontvangen. Porto Garibaldi is de oudste badplaats, ontwikkeld rond de haven, een combinatie van vissers en toerisme, terwijl Lido degli Estensi ongetwijfeld het toeristische hart van Comacchio is: het lange strand en de duurzame ontwikkeling van het oude stadscentrum, waar de aanwezigheid van pijnbomen zichtbaar is, verwezenlijken de ideale omstandigheden om toeristen uit heel Europa aan te trekken. Net als Lido delle Nazioni is ook Lido di Spina jong van geest: clubs, disco's en restaurants bezielen het nachtleven, terwijl het lange strand, de groene gebieden en het kleine Lago di Spina alles bieden wat je nodig hebt voor een vakantie aan zee en te midden van de natuur.

Attracties en enogastronomia van Lidi di Comacchio


De zandstranden aan de kust en de natuur van het Park van de Po-delta zijn ideaal voor een vakantie in een camping of vakantiepark. Op de zeven badplaatsen van Comacchio krijg je de kans om het territorium met al zijn attracties te verkennen, inclusief de enogastronomie. Comacchio is het "kleine Venetië" met zijn kanalen en steegjes terwijl ook de rest van het grondgebied bezienswaardigheden biedt zoals de Abdij van Pomposa en het kasteel van Mesola, zonder de antieke hydraulische sluizen van Torre Abate te vergeten. Wat de enogastronomie betreft zijn de Lidi di Comacchio trots op een bijzondere delicatesse, de paling: elk jaar in de herfst vindt het palingfestival plaats, la Sagra dell’Anguilla di Comacchio, een trekpleister voor talrijke toeristen die gebruik maken van de campings of in de vakantieparken verblijven.

Lees meer
1-12 van 12 in Ferrarese kust

I Tre Moschettieri Camping Village

Camping Village Tahiti

Camping Ancora

Vigna sul Mar Family Camping Village

Camping Village Spiaggia e Mare

9.0
****
(1) meningen

Camping Village Florenz

Airone Bianco Residence Village

Playa Dorada Residence

Pomposa Residence

International Camping Mare e Pineta

Flamingo Residence Hotel

Spina Family Camping Village